woensdag 23 oktober 2013

Hoe zal het basisinkomen gefinancierd worden?


( 2011 remake)

...want in een gelijkheidsgeldsysteem zul je niet hoeven financieren want het kapitaal zal leven zijn, dus het zal een intrinsieke waarde hebben en wanneer een persoon geboren wordt is die waarde automatisch beschikbaar, je hoeft die niet te creëren, die is al gecreëerd, die bestaat al.

In het basisinkomensysteem heb je dat niet, je zult het moeten financieren vanuit het idee dat er beperkte grondstoffen en een beperkte geldhoeveelheid zijn. Daarom zal elk land zoals het er nu naar uitziet moeten beslissen en ik stel voor dat de politieke partijen die het bestuderen moeten kijken naar ofwel de winsten van de multinationals, de mijnindustrie, de telefoonmaatschappijen, elektriciteitsmaatschappijen, olie en zulke dingen; of ze moeten gaan nationaliseren en alle winst nemen en distribueren over de mensen in het land als een basisinkomen. 
Er zijn veel mogelijkheden, geen van allen mooi voor de rijken en welgestelden. Zoals je kunt zien aan de Occupy Wall Street acties zijn de mensen behoorlijk gefrustreerd in dit stadium. Ze willen graag een deel van de opbrengst maar ze hebben nog geen zicht op de problemen die inherent zijn aan het huidige systeem en ze hebben nog niet begrepen dat het onmiskenbaar nodig is om socialistischer en zelfs communistischer te worden. 

Zulke punten komen naderbij nu het einde van het kapitalisme langzaam maar zeker doorzet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten