donderdag 4 juli 2013

Basisinkomen en Belasting

Eén van de fundamentele problemen in de wereld in hoe misdaad ontwikkelt is via de belasting en belastingontduiking en dat daarvoor, met name bedrijven advocaten in dienst nemen om de hiaten in de wetten te vinden, zodat ze allerlei stichtingen en liefdadigheidsinstellingen kunnen instellen om belasting mee te ontduiken; en de markten en de goederen ter beschikking van de consument mee te beïnvloeden, om hun eigen hachje te bevoordelen. Nu met het basisinkomen is het aangeraden dat er geen belasting op een persoonlijk niveau en geen belasting op een bedrijfsniveau wordt geheven en dat men alleen werkt met òfwel omzetbelasting òfwel BTW of, indien nodig, met een invoerrecht.

Liefdadigheidsinstellingen en stichtingen dienen te worden uitgeroeid omdat ze eigenlijk alleen maar het werk dupliceren dat gedaan
had moeten worden door de regering - en de regering zijn de mensen, de regering is geen aparte corporatie, het is de sociale arm van het volk; dus alle werken gedaan door goede doelen zijn eigenlijk het werk en verantwoordelijkheden van de regering van de burgers, naar de burgers. En deze duplicatie allemaal in de naam om belasting te kunnen ontduiken, regeringen onder druk te plaatsen om meer geld te lenen, waarbij enorme delen van de begroting naar rente gaat is nogal een dwaas ding om te doen, want: dat maakt de regering ineffectiever. 


De meest gewilde banen in de wereld dienen die bij de regering te zijn, met het hoogste niveau van expertise verwacht en benodigd met zeer duidelijke richtlijnen om ervoor te zorgen dat het afgeleverde werk te allen tijde zonder twijfel het beste is dat het kan zijn; want de stichting van respect tussen burgers - per slot van rekening - zijn diensten die effectief worden geleverd. Dit wordt bemoeilijkt door de huidige methodologie waar vooral winst en belastingontduiking een rol speelt en waar de diensten van de overheid ondermijnd worden - in veel gevallen opzettelijk - eenvoudig om snel geld te verdienen. Dat soort gedrag wat een vorm van financieel verraad is, moet verboden worden in elk opzicht.


En dus dient de positionering van de boekhouddiensten echt vervangen te worden door automatisering - dat betekent universele software die gekoppeld is aan de banksector die onder basisinkomen genationaliseerd is, automatisch de winstmarges beoordeelt en automatisch een oog houdt op het inkomen om te verzekeren dat altijd aan het minimumloon wordt gehouden en om ervoor te zorgen dat niemand het systeem kan belazeren. De enige reden waarom er geen transparantie is op elk niveau als er geld beweegt is omdat er onoprechtheid is. Absolute transparantie betekent niets is verborgen en men moet dit ook toepassen binnen de context van de prijsstelling van goederen, zodat men ervoor zorgt dat wanneer een onderneming operationeel is, er genoeg geld beweegt om ervoor te zorgen dat iedereen hun salarissen krijgt en dat er voldoende winst is voor de beleggers en dat aan het eind van de dag de omzetbelasting en de BTW effectief betaald zijn. Dat alles kan geautomatiseerd
worden, de menselijke factor eruit verwijderen die in dit stadium zoveel problemen veroorzaakt, omdat de verleiding gewoon 'te groot' is. 

Binnen de basisinkomen kapitalistische aanpak is winst
uiteraard één van de hoekstenen, dus dat moet worden gewaarborgd. En een ander punt dat neigt naar overvloedig geld verspillen is het feit dat wanneer een bedrijf begint en het een mislukking is - vanuit dat perspectief het aanbevolen is dat er - zoals je met stadsplanning hebt - je de bedrijfsplanning hebt waar wordt vastgesteld 'welk type bedrijven de gemeenschap kan onderhouden', wat er mogelijk is binnen de geldhoeveelheid die er bestaat en dat die bedrijven dan uitgepland worden en aan de burger aangeboden worden om op te nemen met de volledige steun van de Bedrijfsafdeling Planning die als een functie van rijkswege deel behoort te zijn als een burgerondersteuningsfunctie om ervoor te zorgen dat bedrijven niet mislukken. Dat zou enorme hoeveelheden geld besparen, wat de basisinkomengarantie een zeer goedkope oplossing maakt voor een situatie waar er klaarblijkelijk eindeloze hoeveelheden geld eindigen in ofwel executie van hypotheken en/of falen en/of misbruik en/of wanbeleid. En er zijn in dit stadium geen werkelijke cijfers bijgehouden van dit alles! Je hebt niet de echte cijfers van hoeveel eigenlijk is verspild. Maar er is meer verspild door faillissementen, wanbeleid, goede doelen en stichtingmisbruik voor de invloed van de consument dan wat nodig is om te komen tot een basisinkomengarantie. 

We hebben het dan nog niet eens over alle andere dingen. Je dient jezelf de vraag te stellen waarom er geen duidelijke cijfers zijn? Waarom zijn er geen cijfers bijgehouden van hoeveel eigenlijk verloren is door executie van hypotheek? Hoeveel eigenlijk verloren is door bedrijven die ten onder gaan? Hoeveel eigenlijk verloren is door mensen die hun banen verliezen in dit stadium, niet in staat deel te nemen aan het systeem, niet in staat bijvoorbeeld om belasting te betalen of spullen te kopen om de inkomstenstromen te verhogen? Het zijn enorme bedragen die het verstand te boven gaan; hoeveel wordt verspild door corrupte overheidsfunctionarissen? Hoeveel is gestuurd naar ongepaste plaatsing van aanbieders? Hoeveel is er aan het gebeuren omdat er geen overzicht is omdat iedereen die deelneemt aan het systeem één ding weet: ze zijn bezig te stelen en ze zijn bezig met wanbeleid en corruptie, dat is waarom ze geen transparantie willen, dat komt goed uit.

In sommige landen zoals zelfs in Zuid-Afrika, zijn er mensen op zoek naar het in de wetten opnemen om 'transparantie te beperken,' wat is als zeggen: 'Laten we corruptie legaliseren!' Dus de integriteit van de mens in een basisinkomengarantiesituatie moet worden beheerd met behulp van een systeem. We hebben de technologie nu om systemen op hun plaats te hebben die de mens kunnen ondersteunen in de mate van het creëren van een systeem dat betrouwbaar is en dat iedereen in de wereld
effectief assisteert. Wij hebben de expertise om dit te doen. Nu hebben we de Wil nodig om corruptie te stoppen en misbruik te stoppen - en dat kan gedaan worden door het garanderen van zowel een basisinkomen als het garanderen van een minimumloon en het garanderen van winst, omdat al deze drie basisstenen daadwerkelijk het bestaan ​​en de uitbreiding van het kapitalisme zullen garanderen en een hogelijk functionerende samenleving voort zullen brengen, een samenleving die eruit zal zien als wat het Venus project bijvoorbeeld beoogde: zeer functionele effectieve samenlevingen. Het kan niet gebeuren zonder een gevoel van vrijheid en geld geeft een gevoel van vrijheid. Proberen een ​​samenleving tot stand te brengen zonder een manier waarin de mens zijn vrijheid kan uiten gaat gewoon niet werken en de vrijheid is in geld, de mogelijkheid om jezelf uit te drukken op een manier waar je voelt dat je 'wat macht' hebt. Niet genoeg geld hebben is om mensen te ontkrachten en om hen de misdaad in te dwingen en zoals je hebt gemerkt, gaan enorme hoeveelheden geld verloren aan misdaad! Al deze dingen zullen stoppen als we een adequaat technologisch systeem op zijn plaats hebben hetgeen we met groot gemak kunnen doen in dit stadium. We hebben de technologie, we hebben alles op zijn plaats; binnen een bestek van een paar jaar zal de hele wereld een internetraster zijn, kunnen we al deze dingen beheren om misdaad en corruptie te voorkomen. 

En het grote debat rond pornografie zal één van de dingen zijn die ervoor gaat zorgen dat het systeem beter beheersbaar wordt en ook rond de hoeveelheid misbruik dat plaatsvindt. Dit is alleen in dit stadium toegestaan in de wereld omdat onze psychologie geen adequate wetenschap is, het gaat allemaal over opinie en geld verdienen. Psychologie behoort de studie van de werkelijke mechanica van het menselijke gedrag te zijn, zodat het gestuurd kan worden om ervoor te zorgen dat ieder mens veilig is en geen gevaar voor elkaar vormen. In dit stadium, handelt ons totale politiesysteem alleen NADAT iemand geschaad is, terwijl door de mechanica van de geest, men deze dingen kan begrijpen en voorkomen en ziekte kan identificeren - speciaal mentale ziekte - lang voordat het gebeurt.

En dit vormt deel van het probleem waarom er blijkbaar het idee is dat 'vrije keuze' en 'vrijheid' is gekoppeld aan het idee van 'zeggen wat je maar wilt zeggen'. Nee, dat is geen vrijheid! Vrijheid wordt gekoppeld aan genoeg geld om jezelf effectief te ondersteunen om een keuze te maken, om jezelf te onderwijzen, om de basisdingen in deze wereld te hebben die je leven comfortabeler en effectiever maken - dat is vrijheid! Door het misleiden van vrijheid in al die andere samenzweringstheorieën is alleen maar de enkelingen beschermen die erin geslaagd zijn om het systeem te manipuleren, zodat ze uitgebreid kunnen profiteren. We zeggen niet dat het onmogelijk is dat je zeer rijke mensen zult hebben, uiteraard is dat mogelijk als je een zeer goed product hebt, maar als iedereen in de wereld een basisinkomen heeft, neemt de waarschijnlijkheid van meer rijke mensen substantieel toe.

Dus je doet basisinkomen niet alleen maar om jezelf te ondersteunen vanuit een economisch perspectief in termen van overleving, maar ook vanuit het economische vooruitzicht in het jezelf de kans geven om potentieel een ​​zeer rijk persoon te worden.

Dit is een vertaling naar Creation's Journey to Life Day 430: Basic Income and Tax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten